Rusland vraagt Marokko om de tarieven voor de invoer van tarwe te verlagen

marokko
12
21 sep '18
De tarievenverlaging zal Russische bedrijven aanmoedigen om met de Marokkaanse markt te werken

Ter gelegenheid van de internationale 'Seafood Expo Russia', sprak Aziz Akhannouch, minister van Landbouw, Maritieme Visserij, Plattelandsontwikkeling en Water en Bossen, met de Russische minister van Landbouw, Dmitry Patrushev.

Volgens Russische media constateerde de Russische ambtenaar tijdens deze bijeenkomst dat tussen januari en augustus 2018 de handel in landbouwproducten en levensmiddelen met 15% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

Om die reden heeft Dmitry Patrushev de Marokkaanse zijde gevraagd om de tarieven voor de invoer van tarwe tot het einde van het jaar van 135% naar 30% te verlagen. Deze maatregel zal Russische bedrijven aanmoedigen om meer gebruik te maken van de Marokkaanse markt, voegt dezelfde bron toe.

Echter, afgelopen mei keurde de regering de verhoging goed van 30% naar 135% van de douanerechten die van toepassing zijn op zachte tarwe en zijn derivaten.

Tijdens de bijeenkomst bespraken beide partijen ook andere aangelegenheden in verband met de visserij- en landbouwsector. 

© Redactie 2018
marokko
rusland
tarwe
tarievenverlaging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi