Rusland vraagt Marokko om de tarieven voor de invoer van tarwe te verlagen

economie
12
21 sep 18:00
De tarievenverlaging zal Russische bedrijven aanmoedigen om met de Marokkaanse markt te werken
Ter gelegenheid van de internationale 'Seafood Expo Russia', sprak Aziz Akhannouch, minister van Landbouw, Maritieme Visserij, Plattelandsontwikkeling en Water en Bossen, met de Russische minister van Landbouw, Dmitry Patrushev.

Volgens Russische media constateerde de Russische ambtenaar tijdens deze bijeenkomst dat tussen januari en augustus 2018 de handel in landbouwproducten en levensmiddelen met 15% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

Om die reden heeft Dmitry Patrushev de Marokkaanse zijde gevraagd om de tarieven voor de invoer van tarwe tot het einde van het jaar van 135% naar 30% te verlagen. Deze maatregel zal Russische bedrijven aanmoedigen om meer gebruik te maken van de Marokkaanse markt, voegt dezelfde bron toe.

Echter, afgelopen mei keurde de regering de verhoging goed van 30% naar 135% van de douanerechten die van toepassing zijn op zachte tarwe en zijn derivaten.

Tijdens de bijeenkomst bespraken beide partijen ook andere aangelegenheden in verband met de visserij- en landbouwsector. 
© Redactie 2018
marokko
rusland
tarwe
tarievenverlaging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
caf
noussair mazraoui
overleden
marine
nabilb
champions league
broer
kroongetuige
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam