Jonge Marokkaanse met syndroom van Down in de keukens van het Élysée

buitenland
0
22 sep '18
Ze ontving een speciale juryprijs en mag een week stage lopen in de keukens van het Élysée-paleis.

Haar naam is Safaa Nmila, ze heeft het syndroom van Down en deze week werd dit jonge lid van de 'Marokkaanse Vereniging voor Ondersteuning en Hulp voor mensen met het syndroom van Down' (AMSAT) met eer ontvangen in het Élysée-paleis.

Het is dankzij haar talent en haar doorzettingsvermogen dat de jonge vrouw de speciale juryprijs ontving tijdens L'Assiette Gourm'Hand 2017, een culinaire wedstrijd die het werk van mensen met een verstandelijke beperking onder de aandacht brengt.

Jaarlijks georganiseerd in het Lycée Professionnel Privé Sainte Marie in Bailleul (in het noorden van Frankrijk), geniet deze wedstrijd, onder het beschermheerschap van de president van Frankrijk, ook de steun van alle grote culinaire en gastronomische Franse verenigingen, evenals de Nationale Kookacademie.

Na de overwinning in 2016 door de jonge Rachid Saihi, werd de wedstrijd wederom gewonnen door Marokko. Safaa Nmila kreeg de speciale juryprijs voor haar culinaire expertise waarbij zij smaken uit de Marokkaanse keuken en de Europese keuken combineert. Ze zal profiteren van een week stage in de keukens van het Élysée-paleis.

Een delegatie van AMSAT werd afgelopen woensdag ontvangen op het Élysée-paleis door president Emmanuel Macron. Bij deze gelegenheid presenteerde het Franse staatshoofd de speciale juryprijs aan de AMSAT-delegatie op een receptie in aanwezigheid van onder andere zijn vrouw Brigitte Macron en de chef-kok van de Élysée-keukens, Guillaume Gomez.

AMSAT is een non-profit organisatie en erkend sinds 1996. Sinds januari 2003 is het geplaatst onder het erevoorzitterschap van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Moulay Rachid. Sinds 2010 heeft het, dankzij het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) geïnitieerd door Koning Mohammed VI, een sociaal-educatieve keuken opgezet voor socialisatie en training van mensen met het syndroom van Down in het restaurantwezen.

Momenteel ondersteunt de vereniging meer dan 400 mensen met het syndroom van Down, van de geboorte tot volwassenheid, en biedt actieve ondersteuning aan gezinnen, bericht Lefr360.

© Redactie 2018
marokkaanse
syndroom van down
keuken
elysee
juryprijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi