'Marokkaanse bond krijgt nul op het rekest, Guendouzi weigert pertinent'

marokko
3
23 sep '18
Waar er voor de bond aanvankelijk alles aangelegen was om de middenvelder te strikken, lijkt het er nu steeds meer op dat men bot gaat vangen.

Mattéo Guendouzi lijkt weinig gecharmeerd van een eventuele interlandcarrière namens zijn vaderland. De nog maar 19-jarige middenvelder van Arsenal heeft zijn mening, ook na de recente verwoede pogingen van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, niet bijgesteld. Nog niet zo heel lang geleden gaf de aanvaller tegenover het Franse Ouest-France te kennen niets anders te willen dan op termijn voor 'Les Bleus' uit te komen. Die kans heeft zich tot nu toe, ondanks zijn onomstreden status bij zijn huidige werkgever, nog niet aangediend. De voormalig speler van FC Lorient zal het voorlopig dus nog moeten doen met zijn status als Frankrijk U20-international. 

Bond nodigt vader Guendouzi uit voor Afrika Cup 2019-kwalificatieduel tegen Malawi
Verschillende Marokkaanse bronnen maakten onlangs melding van een nieuwe ontwikkeling in deze zaak. Zelfs het polsen van zijn vader zou geen uitwerking hebben gehad, de beste man werd door de bond uitgenodigd voor de krachtmeting met Malawi (red. 3-0 winst, Stade Mohammed V). Hij zou de betrokken personen bij de bond op de hoogte hebben gebracht van het onveranderlijke standpunt van zijn zoon, niemand anders dan hijzelf gaat uiteindelijk de knoop doorhakken. En zoals het er nu naar uitziet neigt Guendouzi nagenoeg volledig naar het keurkorps van bondscoach Didier Deschamps. 

Het eerder verschenen bericht dat bondscoach Hervé Renard een bezoek zou hebben gebracht aan de bewuste speler is tot op heden dag onbevestigd gebleven. Meerdere Marokkaanse bronnen meldden namelijk dat de Fransman naar Londen afreisde, óók om het gesprek aan te gaan met de begeerde 'Gunner'.

Photocredit: Scorum.com


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
mattéo guendouzi
arsenal
frmf
fff
les bleus
interlandkeuze
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi