Personenvervoer: Chauffeurs houden 48-urige staking in Marokko

marokko
0
24 sep '18
De staking begint vanaf vandaag.

De Unie van personenvervoer over de weg, verbonden aan de de Algemene Werkersunie Marokko (UGTM), zei dat zij het "hooghartige en onverschillige" gedrag van de staatssecretaris van Verkeer niet begrijpen en zij betreuren "de afwezigheid van enige wil tot een dialoog", in het bijzonder rond een aantal "beloften gedaan in eerdere overeenkomsten".

De vakbond heeft opgeroepen tot een staking van 48 uur, die hernieuwbaar is, met ingang van maandag 24 september. De vakbond eist onder andere de implementatie van de sociale voordelen van de overeenkomst van 2009 en herziening van de maximaal toegestane snelheid op nationale wegen.

De aangekondigde staking valt niet in de smaak bij de Staatssecretaris van Verkeer, Mohamed Najib Boulif. Hij verwerpt de 'aantijgingen' van de unie als geheel, met name met betrekking tot een gebrek aan dialoog. Mohamed Najib Boulif ondersteunde zijn opmerkingen door een gedetailleerde lijst van vergaderingen te laten circuleren met verschillende professionele organisaties in de transportsector, alle categorieën gecombineerd.

© Redactie 2018
marokko
staking
chauffeurs
personenvervoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?