Illegale migratie: Honderden Marokkaanse jongeren op stranden aan de noordkust (video)

buitenland
34
24 sep '18
Boten zouden migranten gratis vervoeren naar Spanje.
Het gerucht over het bestaan van boten die Marokkanen gratis vanaf de noordelijke stranden van Marokko, van Tanger tot Nador (via Tetouan), naar Spanje vervoeren ging als een lopend vuurtje rond. Resultaat: honderden (met name) jongeren gingen naar de stranden van Tetouan en Nador, in de hoop dat ze een kans hadden om naar Spanje te gaan.

De Koninklijke Gendarmerie en de Marine probeerden dit tegen te houden door neer te strijken in de buurt van de stranden.  De marine legde voor de stranden aan. Op de wegen zijn sinds afgelopen weekend politie-wegversperringen geïnstalleerd bij de ingang van verschillende noordelijke kuststeden om nieuwkomers uit te filteren en diegenen te ontmoedigen die illegaal naar Europa willen vertrekken.

Marokko's Nationale Observatorium voor de Mensenrechten (ONDH) verklaarde dat veiligheidsdiensten in Tanger en andere noordelijke steden en dorpen zoals Martil, verscheidene jonge Marokkanen en Sub-Sahara migranten hebben gearresteerd.

ONDH schreef: "Veiligheidsdiensten hebben campagnes georganiseerd om tientallen jongeren te stoppen bij de ingangen van de toeristische steden in het noorden."

ONDH verklaarde dat de autoriteiten de migranten onder strikte supervisie terug naar hun thuissteden vervoerden.

Op social media verschenen beelden van honderden jongeren in de betreffende gebieden. Op sommige beelden is te zien dat ze opgejaagd worden door de autoriteiten, maar er worden ook beelden verspreid van jongeren in boten, die al onderweg zouden zijn. De authenticiteit van de beelden van jongeren in boten is moeilijk te verificeren, sommige beelden zijn van enkele jaren geleden, maar er lijken ook nieuwe video's tussen te zitten.

In de onderstaande video en hier zijn enkele beelden te zijn.YouTube link

Videocredit: H24Info
© Redactie 2018
marokko
stranden
jongeren
migrantie
noordkust
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
moskee
arrestatie
saoedi-arabie
terrorisme
onderwijs
mohamed morsi
morsi
iran
moslimbroederschap
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech