Amerikaanse pedofiele priester Marokko uitgezet

marokko
12
24 sep '18
De pedofiel zal na ruim 25 jaar alsnog berecht worden in de Verenigde Staten.

Arthur J. Perrault, een priester die door de Amerikaanse justitie sinds 1992 werd gezocht wegens seksueel misbruik van minderjarigen, werd gedeporteerd uit Marokko om berecht te worden in de Verenigde Staten.  Deze katholieke priester wordt onder andere beschuldigd van 'herhaaldelijk seksueel misbruik van kinderen onder de 12 jaar tussen 1991 en 1992', terwijl hij diende als aalmoezenier op een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de buurt van Albuquerque, zei de officier van justitie van New Mexico afgelopen vrijdag op een persconferentie.

De Amerikaanse priester was op de vlucht sinds 1992. Hij vluchtte uit de Verenigde Staten kort voordat een advocaat een aanklacht tegen het aartsbisdom Santa Fe indiende, waarbij Arthur Perrault werd beschuldigd van seksueel misbruik van zeven kinderen in zijn parochie.

Volgens de onderzoekers vluchtte hij eerst naar Canada en reisde vervolgens naar Marokko, waar de onderzoekers van de FBI vorig jaar eindelijk zijn verblijfplaats ontdekten. Volgens de lokale media woonde de 80-jarige man ongeveer 20 jaar in Marokko, omringd door kinderen aan wie hij Engels onderwees. Hij werkte onder andere voor een talencentrum in Tanger, meldt het medium Lefr360.
De priester werd gearresteerd door de Marokkaanse autoriteiten in september 2017 en werd vastgehouden in Marokko tot zijn uitzetting afgelopen donderdag, zei officier van justitie John Anderson.

"Perrault zal eindelijk voor de rechtbank verschijnen om zal zich voor zijn daden moeten verantwoorden", zei James Langenberg, de FBI-agent die verantwoordelijk was voor het onderzoek en Marokko bedankte voor de hulp in deze zaak.

© Redactie 2018
marokko
pedofiel
priester
uitgezet
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi