Salé: Reconstructie van de moord op jonge Mohamed (video)

marokko
8
24 sep '18
Mohamed werd op koelbloedige wijze vermoord door twee broers.

De reconstructie van de misdaad die het leven kostte van de vierentwintigjarige Mohamed vond plaats in de wijk El Karia, een van de meest achtergestelde buurten van Salé.   Toen de twee vermeende moordenaars uit de politiebus kwamen, ontving de menigte hen met boegeroep, gefluit en spreekkoren. "Geef ons de moordenaars, het is aan ons om Mohamed te wreken", werd er in koor geroepen door de menigte, afkomstig uit het hele district. De politie schatte dat 5.000 mensen aanwezig waren tijdens de reconstructie.

Voor de camera van Lefr360 uitte de moeder van het slachtoffer, Malika, eerder al haar opluchting na de arrestatie van de twee vermeende moordenaars en bedankte de autoriteiten voor hun steun. Een paar dagen voor de moord had Mohamed ingegrepen om een geschil dat de twee broers met een buurman hadden, te kalmeren.

De arrestatie van de vermeende moordenaars vond plaats in Casablanca, op basis van nauwkeurige informatie die afkomstig was van de inlichtingendienst DGST. De politie arresteerde in Casablanca ook de vrouw van een van de vermeende moordernaars. Twee andere familieleden die hen beschermden, terwijl ze vluchtten naar Bouskoura en Sidi Maârouf, in de buitenwijken van Casablanca, werden ook gearresteerd.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
sale
moord
reconstructie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi