Vijf Marokkaanse vrouwen op TechWomen 2018 in Silicon Valley

buitenland
3
25 sep '18
Vijf vrouwelijke Marokkaanse leiders op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde nemen sinds 24 september deel aan TechWomen 2018 in Silicon Valley.

Deze jonge Marokkaanse vrouwen maken deel uit van een groep van 100 vrouwen uit Afrika, het Midden-Oosten en Zuid- en Centraal-Azië die deelnemen aan dit vijfweekse programma van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Door sponsoring en deelname van Amerikaanse vrouwelijke leiders in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM), zullen TechWomen-deelnemers de zakelijke banden versterken en sterkere professionele netwerken bouwen om hun werk in hun gemeenschappen te bevorderen.

Bij thuiskomst zullen deelnemers meer vrouwen en meisjes aanmoedigen om een STEM-carrière na te streven, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deelnemers zullen gedurende vijf weken samenwerken met meer dan 30 Amerikaanse particuliere bedrijven in San Francisco Bay en Silicon Valley, waarna ze elkaar ontmoeten in Washington.

De jonge vrouwelijke leiders zullen naar huis terugkeren om hun actieplannen uit te voeren en zich bij andere voormalige programmadeelnemers voegen om vrouwen en meisjes in hun gemeenschap te begeleiden.

Photocredit: Youthop.com

© Redactie 2018
marokkaanse
vrouwen
techwomen
silicon valley
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?