El Othmani in New York voor de Algemene Vergadering van de VN

marokko
0
25 sep '18
El Othmani werd voor deze missie aangesteld door Koning Mohammed VI.

Regeringshoofd Saad Eddine El Othmani werd door Koning Mohammed VI aangesteld om Marokko te vertegenwoordigen tijdens de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN), die gisteren is begonnen en tot 29 september in New York wordt gehouden.

El Othmani vertrok in de nacht van maandag op dinsdag vanuit Al Hoceima - waar hij deelnam aan een congres over het lokale wegennetwerk- naar New York aan boord van een speciale vlucht, bericht Lefr360

Tijdens de werkzaamheden van de Algemene Vergadering van de VN zal El Othmani namens het Koninkrijk een verklaring afleggen over vrede en stabiliteit in de wereld. El Othmani zal ook een reeks bilaterale besprekingen hebben, met verschillende hoofden van buitenlandse delegaties.

Deze 73e Algemene Vergadering van de VN wordt gehouden onder het thema "De VN voor iedereen waardevol maken: mondiaal leiderschap en gedeelde verantwoordelijkheden voor vreedzame, billijke en duurzame samenlevingen".

In New York wordt El Othmani ter plaatse bijgestaan door Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, en Omar Hilal, de permanente ambassadeur van Marokko bij de VN. Zij zullen gezamenlijk pleiten voor de nationale zaak en voor het Marokkaanse autonomieplan, "de enige manier om het Sahara-conflict op te lossen, in het kader van de soevereiniteit van het Koninkrijk Marokko".

© Redactie 2018
marokko
el othmani
mohammed vi
vn
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi