Alle jagers zullen een ballistische test van hun wapens moeten ondergaan in Marokko

marokko
8
26 sep '18
Door de tests zal bij een ongeval of misdaad direct de eigenaar achterhaald kunnen worden.

 Volgens het dagblad Al Masae heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de verschillende veiligheidsdiensten gevraagd om ballistische tests uit te voeren op alle wapens van jagers. De jagers zullen worden opgeroepen voor deze controle op schietbanen van de politie, waar ze twee kogels moeten afschieten met elk van hun wapens.

Het doel van dit initiatief is om een ​​"afdruk" van elk geweer te verkrijgen en een database op te bouwen. Deze operatie heeft zijn doeltreffendheid bewezen nadat het in verschillende landen is getest, voegt de krant eraan toe. Zo zullen het type wapen, het land van herkomst, de vuurkracht en het gewicht ervan, evenals die van de kogels, door de politie worden gecontroleerd. Iedereen die toestemming heeft om een ​​jachtvergunning te houden, is rechtstreeks verantwoordelijk voor zijn wapens.

Al Masae sluit af door te verklaren dat deze operatie past in het kader van de strijd tegen het terrorisme en in toepassing van een internationaal verdrag ondertekend door Marokko. Deze controle zal worden begeleid door een gespecialiseerd team in ballistiek dat in het buitenland is opgeleid. Deze test zal een voorwaarde zijn voor het verkrijgen van een jachtvergunning en een geweer.

© Redactie 2018
marokko
jagers wapens
ballistische
test
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?