Koninklijke Marine opent vuur op migrantenboot voor de kust van M'diq-Fnideq

marokko
31
26 sep '18
Hierbij vielen zeker 1 dode en 3 gewonden.

De Koninklijke marine opende dinsdag het vuur op een migrantenboot in de Middellandse Zee. Hierbij kwam een 22-jarige Marokkaanse om het leven en vielen er drie gewonden, waaronder een in kritieke toestand.

De marine werd "gedwongen" om het vuur te openen op een "go fast" (krachtige motorboot), bestuurd door een Spanjaard die "herhaaldelijk weigerde te gehoorzamen" in de Marokkaanse wateren bij M'diq-Fnideq (noorden), zeiden lokale autoriteiten in een verklaring aan AFP.

Vier migranten, die aan boord waren, raakten gewond, inclusief een 22-jarige Marokkaanse vrouw die aan haar verwondingen in het ziekenhuis overleed, zei een vertegenwoordiger van lokale autoriteiten.

Ze "reisden liggend en waren niet zichtbaar", volgens dezelfde bron.

De overledene was 22 jaar oud en kwam oorspronkelijk uit Tetouan, aldus de voorzitter van het Noordelijke Observatorium voor Mensenrechten, Mohamed Benaïssa, gevestigd in Fnideq. Twee andere gewonden komen uit dezelfde stad. De derde gewonde komt uit Al-Hoceima en verkeert in "kritieke toestand, de arm werd geamputeerd" en hij werd overgebracht naar het ziekenhuis Rabat, zei Benaïssa.

In totaal waren er 18 migranten aan boord plus de Spaanse smokkelaars. De migranten waren allen van Marokkaanse afkomst. De 18 passagiers waren ingestapt in de buurt van Sebta in de plaats genaamd "Kantra".

De Spaanse bestuurder van de boot werd niet geraakt tijdens de schietpartij en werd gearresteerd, zei de vertegenwoordiger van de lokale autoriteiten. Er is een onderzoek geopend.

© Redactie 2018
marokko
marine
schietpartij
migrantenboot
m'diq
fnideq
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi