Choukoud: 'Kon aanvoelen dat een contract er voor mij niet in zat bij Feyenoord'

marokko
0
26 sep '18
De nog maar 19-jarige middenvelder floreerde tot voor kort in de jeugdopleiding van Feyenoord, tegenwoordig is verdedigt hij de kleuren van het Cypriotische Pafos FC.

Dat er de laatste jaren maar wanneer jeugd vanuit Varkenoord doorstroomt naar het eerste van de Rotterdammers blijkt onder meer uit het volgende verhaal. Simo Choukoud maakt al sinds 2014 deel uit van de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Daar deed de multifunctionele aanvaller het naar behoren maar toen hij merkte dat zijn ontwikkeling mogelijk zou stokken door het beleid van de club, koos hij eieren voor zijn geld. Nog voordat er een officiële beslissing genomen kon worden over een mogelijk contract zocht de aanvaller zijn heil elders. In gesprek met Voetbalzone zet hij uiteen waarom hij al op vroege leeftijd besloot om de stap naar het buitenland te maken, in dit geval dus Cyprus. 

''De laatste jaren debuteren er niet zoveel jonge jongens in het eerste van Feyenoord''
Op de vraag of het eenzijdige beslissing was om Feyenoord te verlaten voor Pafos FC antwoordt de 19-jarige Choukoud: ''Niet zozeer. Mijn ontwikkeling ging goed, maar ik wist van mezelf dat Feyenoord niet de plek was om mezelf verder te ontwikkelen. Dat lag aan de manier van voetballen. Voor mijn ontwikkeling dacht ik ook dat het goed zou zijn om naar een eerste elftal te gaan. Bij Feyenoord zou dat lang kunnen duren, want de laatste jaren debuteren er niet zoveel jonge jongens in het eerste. Ik had daarom met mijn zaakwaarnemer al besloten dat ik zou vertrekken. We zijn toen gaan kijken naar wat de beste optie voor mij zou zijn.''

Photocredit: Pafos FC

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
simo choukoud
feyenoord
pafos
cyprus
transfer
varkenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi