Eerste succesvolle operatie voor mitralis- en aortaklepaandoeningen in Tanger

marokko
2
27 sep '18
Een team van cardiovasculaire chirurgen heeft onlangs met succes een chirurgische ingreep uitgevoerd voor mitralis- en aortaklepaandoeningen in het Mohammed VI-ziekenhuis in Tanger.

Deze operatie werd uitgevoerd bij twee patiënten van 27 en 45 jaar oud, die leden aan schade aan de hartkleppen, wat een openhartoperatie vereiste, zei het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

Deze operatie, die ongeveer 5 uur duurde, werd mogelijk gemaakt dankzij de inspanningen van een medisch team bestaande uit universiteitsprofessoren, cardiovasculaire chirurgen, artsen en verpleegkundigen gespecialiseerd in anesthesie en reanimatie.

De twee patiënten werden onder medische supervisie geplaatst in het Mohammed VI-ziekenhuis tot het einde van de medische onderzoeken en behandelingen, zei de bron.

Deze operatie, de eerste in zijn soort in openbare ziekenhuizen in Tanger, zal bijdragen tot de ontwikkeling van medische diensten en de diversificatie van medische voorzieningen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

© Redactie 2018
marokko
tanger
primeur
operatie
mitralis
aortaklep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi