Explosies Kenitra: In totaal 27 gewonden

marokko
0
27 sep '18
Er vielen in totaal 27 gewonden bij de twee explosies maandag in Kenitra.

Op maandag 24 september vonden er twee grote explosies plaats in het industriële district Bir Rami bij de ingang van de stad Kenitra. Het incident deed zich voor in de fabriek Porcher Maroc, een fabrikant van sanitaire voorzieningen. De brand verspreidde zich vervolgens naar een naastgelegen fabriek. Dit veroorzaakte veel paniek bij omwonenden, en met goede reden!

Al Ahdath Al Maghribia bericht vandaag dat er maar liefst 27 gewonden vielen bij dit incident. De publicatie legt uit dat de spoedeisende hulp van het provinciale ziekenhuis in Kenitra ten minste twee ernstige gewonden had opgenomen. Beide waren werkzaam in de fabriek waar het incident plaatsvond. Een van de twee slachtoffers van het drama verloor een been. Het andere slachtoffer had voor 70% brandwonden op zijn lichaam en vanwege de ernst van zijn brandwonden (derde graad), werd hij onmiddellijk overgebracht naar het Ibn Rochd ziekenhuis in Casablanca.

De andere gewonden, waaronder 2 brandweermannen, konden echter niet allemaal worden verzorgd in het provinciale ziekenhuis in Kenitra vanwege het gebrek aan beschikbare plaatsen, waardoor enkele naar een privékliniek in de economische hoofdstad werden gebracht.

Dezelfde bron voegde toe dat de brandweer grote moeite had de brand te blussen dat er een speciaal veiligheidsteam rond de fabriek werd ingezet om nieuwsgierige omstanders op veilige afstand te houden.

© Redactie 2018
marokko
kenitra
explosies
fabriek
gewonden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi