Marokko-EU: De besprekingen over landbouw- en visserijovereenkomsten verlopen goed

economie
2
27 sep '18
De minister van Lanbouw, Aziz Akhannouch, is optimistisch
De besprekingen over landbouw- en visserijovereenkomsten tussen Marokko en de Europese Unie verlopen positief en alle indicatoren wijzen op goedkeuring (in het Europees Parlement) begin 2019.

Dit werd verklaard door de Marokkaanse minister van Landbouw en Visserij, Aziz Akhannouch, na zijn ontmoeting met de EU-commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, op woensdag 26 september in Brussel.

De minister zei dat de gesprekken met de EU-leiders gericht zijn op "vooruitgang boeken in de strategische partnerschapsrelaties met de Europese Unie". Hij uitte optimisme over het proces van het aannemen van de landbouw- en visserijovereenkomsten die "in de goede richting gaan".

Tijdens de vergadering steunde Hoga het standpunt van de Europese Commissie over de overeenkomst tussen Marokko en de EU die vrije handel bevordert. Hij benadrukte ook het belang van investeringen en economische ontwikkeling in het Middellandse Zeegebied ten behoeve van mensen aan beide kusten.

Op 24 juli ondertekenden Marokko en de Europese Unie de nieuwe visserijovereenkomst. In februari hebben beide partijen in Brussel een document ondertekend dat hun partnerschap op basis van de landbouwovereenkomst versterkt.
© Redactie 2018
marokko
eu
besprekingen
landbouwovereenkomst
visserijovereenkomt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can 2019
parijs
arie slob
dgsn
algerije
reda
caf
arrestatie
vn
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh