Koning Mohammed VI brengt hulde aan de Afrikaanse vrouw

marokko
18
27 sep '18
De Koning stuurde een bericht naar de deelnemers van het initiatief 'Vrouwen in Afrika'.

Koning Mohammed VI stuurde een bericht naar de deelnemers aan de 2e editie van de jaarlijkse top van het initiatief "Vrouwen in Afrika". Dit is het eerste internationale platform ter ondersteuning van de economische ontwikkeling en steun voor Afrikaanse vrouwelijke leiders, die donderdag 27 september begon in Marrakech.

Het Koninklijk bericht werd voorgelezen door Abdellatif Menouni, de raadsman van de Koning. Onderstaand is een deel van het bericht:

"Vandaag de dag, meer dan ooit, heeft Afrika behoefte aan innovatieve en gerichte initiatieven, gecoördineerde actie met blijvende effecten, een innovatieve en inclusieve aanpak.

Ook wordt Afrika in zijn mars naar ontwikkeling ertoe opgeroepen alle mogelijkheden, meer in het bijzonder het immaterieel kapitaal, optimaal te benutten en zijn competenties, met name die van de vrouwen, te versterken, gezien hun grote potentieel en capaciteiten.

Het is niet toevallig dat Afrikaanse vrouwen meerdere succesverhalen hebben. Inderdaad, beter opgeleid, actiever en meer vrij in hun levenskeuzes, worden ze nu geïllustreerd door een meer dynamische aanwezigheid op politiek, economisch en sociaal gebied.

Hoewel de situatie van Afrikaanse vrouwen aanzienlijk is verbeterd, moet worden toegegeven dat het continent op dit gebied nog een lange weg te gaan heeft.

Als gevolg hiervan moeten er meer inspanningen worden gedaan om de mate van effectieve betrokkenheid van vrouwen bij de voortdurende ontwikkelingsdynamiek en besluitvormingsprocessen te ontwikkelen. Het is ook noodzakelijk om het beste te halen uit Afrikaanse vrouwen om leidende posities te bekleden in de wereld van het ondernemerschap op een continentale schaal.

In dit opzicht is de gecombineerde actie van de overheid, de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld doorslaggevend voor het versterken van het leiderschap van vrouwen als drijvende kracht voor ontwikkeling.

Geen enkel land, geen samenleving, geen economie, geen bedrijf kan de uitdagingen van de dag aan, of zijn volledige potentieel realiseren als vrouwen buitenspel staan.

Als gevolg hiervan moeten maatregelen ter bevordering van de gelijkheid van vrouwen en mannen de grondslag vormen van elke effectieve strategie voor duurzame ontwikkeling.

Deze overtuiging vormt de kern van de duurzame ontwikkelingsagenda van de Verenigde Naties 2030, met name de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Het staat ook centraal in de zorgen van Afrikaanse landen. In feite is de gelijkheid van mannen en vrouwen in de Afrikaanse Unie (AU) het onderwerp van een voortdurende inzet bevestigd door de AU-top van januari 2018, die gendergelijkheid tot doel van iedereen heeft gemaakt, op alle niveaus, tegen 2025.

Geconfronteerd met de onrechtvaardigheid waar Afrikaanse vrouwen onder lijden, is het onze plicht om hun meervoudige bijdragen te bevorderen door ze op te nemen in nationale plannen voor sociaaleconomische ontwikkeling. Hun leiderschap zal moeten worden versterkt binnen hun respectieve samenlevingen.

Bovendien moet de toegang van vrouwen tot innovatieve financieringsmechanismen, waaronder de toeëigening en verspreiding van veilige en duurzame technologieën, en het creëren van veilige ruimten worden vergemakkelijkt, vooral voor de armsten, met behulp van een participerende aanpak."

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
hulde
afrikaanse
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi