Casablanca: Veel spanningen bij ontruimingen van sloppenwijken

marokko
3
28 sep '18
De sloppenwijken zullen volledig met de grond gelijk gemaakt worden.

Verschillende sloppenwijken in het district Ain Sbaâ worden gesloopt, hierdoor zijn er spanningen ontstaan tussen de lokale bewoners en autoriteiten. De bewoners van drie douars heeft zelf besloten een mars te organiseren om asiel aan te vragen in de Spaanse enclave Sebta.

Douars El Ouasti, Hsibou, Rikki, Jdid, Bouih, Sidi Abdellah Belhaj en Abdallah Ben Hssain vormen een reeks sloppenwijken waarvan de autoriteiten in Casablanca hebben besloten om deze te slopen en de bevolking elders te verplaatsen. Sinds zaterdag 22 september is men met graafmachines begonnen met de sloop. De lokale bewoners reageerden boos en geven aan verrast te zijn door dit besluit, waarop ze niet voorbereid waren.

"De aankondiging van de sloop werd niet naar alle families gestuurd, velen zijn overrompeld", protesteerde een inwoner van Douar El Ouasti. Anderen verwijten de autoriteiten dat er haastig een besluit is genomen, terwijl de school nog maar net is begonnen. Dit verhoogt het probleem van het opnieuw inschrijven van schoolkinderen in de gebieden waarnaar de bewoners zullen worden verplaatst.

Nog zorgwekkender is de situatie van Dous Hsibou, Rikki en Jdid, waar de bewoners een verklaring hebben uitgegeven waarin zij hun voornemen kenbaar maken om hun sloppenwijken te verlaten en op vrijdag 28 september een "mars" naar de enclave van Ceuta te beginnen om "asiel aan te vragen".

Geconfronteerd met de woede van de inwoners, werden verschillende veiligheidstroepen ter plekke uitgezonden om escalatie van de situatie te voorkomen, bericht het medium H24Info.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
sloppenwijken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi