A Bola: 'SL Benfica weigert pertinent €3,5 miljoen te betalen aan Ould-Chikh'

marokko
5
28 sep '18
De tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League stapt zelfs naar het internationaal sporttribunaal CAS om gelijk te halen.

Waar de FIFA onlangs nog bepaalde dat SL Benfica niet in zijn recht stond toen men in maart vorig jaar besloot om het contract van de 21-jarige rechtsbuiten te ontbinden, kwam het Portugese medium A Bola onlangs met het bericht dat de aanvaller nog €3,5 miljoen van zijn voormalige werkgever moet krijgen. De club in kwestie weigert dat bedrag uit te betalen aan Ould-Chikh en heeft dus besloten de gang naar de rechter te nemen, bij het CAS hoopt men wegens gegronde redenen onder deze bepaling uit te komen. 

'Ould-Chikh was niet te handhaven bij de club, speler misdroeg zich geregeld'
Dat de Champions League-ganger besloot het talent van de hand te doen, was geen beslissing die van de ene op de andere dag genomen werd. A Bola meldt namelijk dat men een flink dossier had opgebouwd, zo maakte de buitenspeler zich schuldig aan buitengewoon grove uitlatingen tegen medewerkers van de club (een enkele keer had ook teamgenoot Adel Taarabt hier aandeel in), hield hij er een heus nachtleven op na en haalde hij in 2015 het nieuws door zonder rijbewijs met 230 kilometer per uur over de Franse snelweg te scheuren. 

Deze en nog tal van andere misdragingen zijn volgens de club voldoende aanleiding geweest om eenzijdig de samenwerking te verbreken met de Oranje U19-international. Het is nu dus afwachten of het CAS zich ook vindt in deze argumenten. Momenteel moet de speler in kwestie het doen zonder club, augustus jl. deed ook FC Utrecht afstand van Ould-Chikh die ten tijde van zijn dienstverband bij FC Twente nog te boek stond als de 'nieuwe Robben'. 

Photocredit: Noticias Ao Minuto

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
bilal ould chikh
sl benfica
fc utrecht
fifa
cas
a bola
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi