Privéklinieken in heel Marokko dreigen drie dagen te staken

marokko
0
28 sep '18
De privéklinieken willen drie dagen sluiten omdat zij het niet eens zijn met o.a het referentietarief.

Verenigingen die privéklinieken vertegenwoordigen in Marokko hebben gedreigd om te staken tijdens een ontmoeting met de minister van Volksgezondheid. De reden zijn hiervoor zijn de referentietarieven die sinds 2006 niet zijn gewijzigd. De referentietarieven vormen prijsaanbevelingen.

Artsen en privéklinieken hebben daarom besloten hun kantoren en klinieken drie dagen lang te sluiten gedurende de komende drie maanden: 18 oktober, 22 november en 20 december, zo meldt dagblad Al Massae. De verenigingen die de eigenaren van privéklinieken vertegenwoordigen, klagen over "onaanvaardbare voorwaarden" en hebben het ministerie gevraagd om de referentietarieven te herzien, die sinds 2006 hetzelfde zijn gebleven. De referentiepercentages worden vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid dat de vergoedingen vaststelt voor onder andere medische en chirurgische uitgaven en hospitalisatievergoedingen.

De wet die de particuliere gezondheidssector organiseert bepaalt dat het referentietarief, vastgesteld in onderlinge overeenstemming tussen het ministerie van Volksgezondheid en particuliere klinieken, om de drie jaar moet worden herzien. Klinieken eisen een opwaartse herziening van dit tarief om een ​​"betere terugbetaling aan klanten" mogelijk te maken. En dat is niet alles, want de eigenaren van de klinieken willen ook de globalisering van "Ramed" om de begunstigden in staat te stellen de diensten van de particuliere sector te kunnen betalen.

De voorzitter van de vakbond van medische specialisten, Said Affife, vertelde Al Massae dat de algemene vergadering gehouden door zijn vakbond "historische beslissingen" heeft genomen. "Door het referentietarief te herzien, kunnen Marokkaanse verzekerden meer terugbetaald krijgen dan wat ze momenteel ontvangen, terwijl 57% van de kosten van klanten niet worden vergoed."

© Redactie 2018
marokko
privéklinieken
staking
referentietarief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi