Spanje: Twee Marokkaanse vrouwen veroordeeld voor werven voor Daesh op Facebook

marokko
1
28 sep '18
De vrouwen werden veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

Vier personen zijn in Spanje veroordeeld tot vier tot zeven jaar gevangenisstraf voor het werven van jonge moslimvrouwen op Facebook voor Daesh. Het gaat om twee Marokkaanse vrouwen van 23 en 26 jaar oud, een 22-jarige Spaanse vrouw en een 33-jarige Portugese man, gearresteerd in oktober 2015.

De 26-jarige Marokkaanse, Sanae B., werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf wegens "het verspreiden van politieke en religieuze ideeën die geweld rechtvaardigen". De rechtbank veroordeelde ook de 33-jarige Portugese man (die in Parijs woonde) tot vier jaar gevangenisstraf. Hij zou met Sanae B. in Spanje gaan trouwen en wilde samen met haar naar Syrië afreizen om zich aan te sluiten bij Daesh.

"Deze groep gebruikte het sociale netwerk (Facebook) om het eerste contact te leggen met slachtoffers, voornamelijk jonge moslimvrouwen," concludeerde de rechtbank. Vervolgens "gingen de contacten door via WhatsApp, waarbij ze aan verschillende groepen werden toegevoegd en via berichten werden gerekruteerd".

Het netwerk was erin geslaagd om minstens één Marokkaans meisje te overtuigen om naar Syrië af te reizen, maar ze werd gearresteerd voordat ze Spanje verliet. Ze werd bij een eerdere rechtszaak tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens samenwerking met een terroristische organisatie.

© Redactie 2018
marokko
daesch
facebook
werving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi