Nasser Bourita's 'stormachtige' ontmoeting met Nederlandse minister Blok

marokko
0
29 sep '18
Bourita had een vluchtige maar 'stormachtige' ontmoeting met zijn Nederlandse tegenhanger in New York.

In de marge van zijn deelname aan de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, had de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, een ontmoeting met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok.

In de 'stormachtige' ontmoeting herhaalde Nasser Bourita de categorische afwijzing van de opmerkingen, acties en inmenging van Nederland betreffende de gebeurtenissen in de Rif, bericht nieuwsmedium Medias24. Ter herinnering, eerder deze maand informeerde Blok per Kamerbrief de Tweede Kamer over de veroordelingen in Marokko in verband met de Hirak-protesten.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken benadrukte dat deze handeling door het Koninkrijk Marokko niet kan worden aanvaard en dat het een "flagrante negatieve houding tegenover het Koninkrijk" betreft en dat het onwaarheden, ongepaste termen, onjuiste beoordelingen van feiten en ongepaste overwegingen omvat.

Bourita "veroordeelde de eigenaardigheid van deze benadering", zowel qua vorm als inhoud, hamerend dat het "in scherp contrast staat met de regels van wederzijds respect tussen soevereine staten" en indruist tegen de samenwerking tussen twee landen op verschillende gebieden.

De minister herbevestigde dat "Marokko geen lessen van iemand nodig heeft en dat het Koninkrijk in staat is geweest zijn instituten te versterken, die de basis vormen en garant staan voor zijn stabiliteit".

© Redactie 2018
marokko
nederland
bourita
blok
vn
new york
ontmoeting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi