Strijd tegen terrorisme: Marokko ondertekent Gedragscode

marokko
1
1 okt '18
Bourita ondertekende de Gedragscode in New York.

De minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita ondertekende de 'Gedragscode voor een Wereld Vrij van Terrorisme' in de marge van de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

De Gedragscode, die in 2017 door de president van Kazachstan is opgezet, heeft tot doel internationale politieke mobilisatie te waarborgen en de inzet van de internationale gemeenschap voor de strijd tegen terrorisme opnieuw te bevestigen.

De Gedragscode is een niet-bindend beleidsinstrument dat benadrukt hoe belangrijk de toewijding van landen is om terrorisme en radicalisering te voorkomen en te bestrijden. Het doel is om "de plaag van terrorisme" in 2045 uit te roeien, ter gelegenheid van het eeuwfeest van de oprichting van de Verenigde Naties, bericht 2M.

Bij deze gelegenheid verwelkomde de minister de relevantie van dit tijdige initiatief, in een tijd waarin de internationale gemeenschap wordt opgeroepen om haar inspanningen om terrorisme te bestrijden, te verdubbelen.

Door dit document te ondertekenen, wil het Koninkrijk zijn constante en onomkeerbare inzet voor multilaterale inspanningen in de strijd tegen terrorisme herhalen, zei de minister. Dit vloeit voort uit de sterke overtuiging van Marokko dat de strijd tegen terrorisme een gedeelde verantwoordelijkheid is van de internationale gemeenschap die een wereldwijde en inclusieve betrokkenheid en een anticiperend vermogen van de opkomende dimensies van de terroristische dreiging vereist.

Marokko heeft zich gevestigd als een belangrijke speler op het internationale toneel in de strijd tegen terrorisme en gewelddadig extremisme, met name door het co-voorzitterschap van het Global Counterterrorism Forum (GCTF) sinds 2016 en zijn actieve en erkende bijdrage aan de resultaten van dit forum. Nederland en Marokko zijn tot 2019 gezamenlijk voorzitter.

© Redactie 2018
marokko
gedragscode
terrorisme
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi