Lancering van een screeningcampagne voor borst- en baarmoederhalskanker in Oued Eddahab and Aousserd

marokko
2
1 okt '18
Het doel van de campagne is om ruim 3000 vrouwen te screenen op borst- en baarmoederhalskanker.

Na Laayoune en Boujdour in juni 2018 is het nu de beurt aan de provincies Oued Eddahab en Aousserd om van 24 september tot 3 oktober de screening voor borstkanker en baarmoederhalskanker te organiseren.

De Phosboucraa Foundation mobiliseert, in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, de Regionale Directie van Volksgezondheid Ed-Dakhla Oued Eddahab en de Lalla Salma Foundation, een zeer gespecialiseerd medisch team om ruim 3000 vrouwen te screenen in Oued Eddahab en Aousserd.

Patiënten worden verwelkomd, er wordt naar ze geluisterd en vervolgens worden ze gediagnosticeerd en indien nodig verwezen naar de dichtstbijzijnde oncologiecentra, bericht medias24. Het doel van de campagne is om 2050 vrouwen tussen de 40 en 69 jaar te screenen op borstkanker en 1370 vrouwen tussen de 30 tot 49 jaar oud op baarmoederhalskanker.

De campagne gaat, net als in Laayoune en Boujdour, hand in hand met een trainingsprogramma voor de ontwikkeling van vaardigheden van lokale medische teams. Belksir Fatma, een verpleegster in Laayoune en begunstigde van de training, verklaarde in juni 2018: "Dankzij deze training kunnen we nu doorgaan met kankerscreening".

© Redactie 2018
marokko
oued eddahab
aousserd
screeningcampagne
borstkanker
baarmoederhalskanker
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi