Tuttosport: Hakimi op shortlist voor prestigieuze Golden Boy-prijs

marokko
5
1 okt '18
De aan Borussia Dortmund uitgeleende back mag het gaan opnemen tegen niet de minste namen, onder andere Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt zijn opgenomen in het lijstje van Tuttosport.

Dat 'de Koninklijke' Achraf Hakimi tijdelijk van de hand heeft gedaan lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. De Marokkaanse vleugelverdediger luisterde zijn debuut in de Bundesliga meteen op met een treffer en kon zich zodoende afgelopen weekend dan ook terugvinden in de basiself van trainer Lucien Favre. Een ontmoeting waar hij naast het puike verdedigende werk, zich ook meteen liet gelden als back die een enorme drang naar voren heeft. In de met 2-4 gewonnen competitieontmoeting met Bayer Leverkusen was de Marokkaans-international goed voor de assist op de 2-3. 

Dat Hakimi het zo voortreffelijk doet in het Duitse hoogste niveau is het vooraanstaande voetbalmedium Tuttosport niet onopgemerkt gebleven. De vleugelverdediger werd opgenomen in de 40-koppige shortlist voor de prijs van Golden Boy voor het afgelopen seizoen. De vorige jaargang ging de Franse superster Mbappé aan de haal met de prijs, de verwachting is dat hij hem ook ditmaal verzilvert. 

Photocredit: 90min.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf hakimi
borussia dortmund
tutto sport
kylian mbappe
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?