Syriër opgepakt na 7 maanden op vliegveld (video)

algemeen
1
2 okt '18
Een Syriër die ruim een half jaar bivakkeerde op een luchthaven in Kuala Lumpur, is daar alsnog opgepakt door de politie.

De autoriteiten willen de 36-jarige man terugsturen naar zijn thuisland, bericht de Maleisische krant The Star. De man wilde volgens de autoriteiten voorkomen dat hij zou worden ingelijfd door het Syrische leger en weigerde terug te keren naar Syrië.

Hassan al-Kontar bevond zich al sinds maart op vliegveld KLIA2. Al-Kontar werd een nieuw paspoort geweigerd door de Syrische ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij werkte toen de oorlog uitbrak in zijn thuisland. Nadat hij werd gedwongen om de VAE te verlaten, ging hij naar Maleisië, waar hij niet in staat was de aankomsthal te verlaten. Daar deed hij de afgelopen maanden via sociale media verslag van zijn leven als vluchteling.

De Maleisische autoriteiten zagen de aanwezigheid van Hassan maandenlang door de vingers, maar nu is de maat kennelijk alsnog vol. "Passagiers met boardingpassen in het boardinggedeelte worden geacht aan boord van hun vlucht te gaan", zei het hoofd van de immigratiedienst. "Deze man deed dat niet. Hij bevond zich in een verboden zone, dus de autoriteiten moesten actie ondernemen."

De man wordt na verhoor overgedragen aan de immigratiedienst. Die gaat met de Syrische ambassade overleggen over de uitzetting van de man.

Ter achtergrondinformatie:

YouTube link

Videocredit: Nas Daily

Photocredit: @Kontar81 (Twitter)

© ANP/Redactie 2018
kuala lumpur
vluchthaven
syrier
opgepakt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi