Meknes: Moord na huwelijksafwijzing, wat gebeurde er precies? (video)

marokko
9
2 okt '18
Een jonge man doodde een meisje in Meknes omdat ze zijn huwelijksaanzoek afwees.

Meknes was zaterdag 29 september het toneel van een afschuwelijk misdrijf. Een jonge man doodde de 20-jarige Oumaima met 20 messteken in de buurt van het beroemde El Hadim-plein, omdat ze zijn huwelijksaanzoek afwees.

Een video van het slachtoffer badend in het bloed circuleerde al snel op social media en wekte grote woede en verontwaardiging. Die video delen wij overigens bewust niet.

De moeder van Oumaima vertelt voor de camera van Lefr360 wat er precies gebeurde en wat er speelde voor de dodelijke steekpartij. Oumaima woonde die dag een conferentie bij op de Kamer van Ambachten in Meknes. De dader van deze verachtelijke misdaad was een student op dezelfde faculteit als Oumaima.

Volgens de verschillende getuigenissen van familieleden van Oumaima, had de jonge man verschillende keren om een huwelijk gevraagd, maar Oumaima weigerde. Haar belangrijkste doel was om haar studie af te maken. Dat was haar enige zorg.

Geconfronteerd met de herhaalde weigering begon de jonge man Oumaima lastig vallen en haar overal te volgen. "Oumaima leefde in een hel, ze was doodsbang en wij ook", vertelt de moeder van Oumaima.

In een poging om een einde te maken aan deze helse situatie, ging het gezin van Oumaima naar de ouders van de stalker om hen voor eens en voor altijd te laten begrijpen dat hun dochter niet met hun zoon wilde trouwen. Er veranderde echter niets, hij zette zijn ondraaglijke acties voort. Zijn waanzin bereikte een hoogtepunt afgelopen zaterdag toen hij besloot haar te vermoorden.

De moordenaar van Oumaima werd onmiddellijk gearresteerd na de tussenkomst van de politie en in politiehechtenis geplaatst.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
meknes
moord
huwelijksafwijzing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi