Zeven Marokkaanse vrouwen en hun kinderen gearresteerd in Syrië die probeerden het land te verlaten

buitenland
3
3 okt '18
De vrouwen en hun kinderen probeerden Turkije binnen te komen.

De Syrische Democratische StrijdKrachten (SDF) hebben onlangs 87 vrouwen gearresteerd voor hun toetreding tot Daesh, 7 van hen waren Marokkaanse staatsburgers. Volgens de NGO 'Noordelijk Observatorium voor de Mensenrechten' (ONDH) werden de Marokkaanse vrouwen vergezeld door twee kinderen.

De NGO die de arrestatie meldde, gaf aan dat vier van deze vrouwen uit de stad Larache komen, terwijl de rest uit Casablanca komt. Ze werden gearresteerd "tijdens hun poging Turkije binnen te komen om terug te keren naar Marokko".

Dezelfde bron zegt dat de zeven vrouwen in het vluchtelingenkamp Al-Hol (noordoostelijk Syrië), grenzend aan Irak, verblijven. In een verklaring herinnert ONDH eraan dat zij de Marokkaanse overheid hebben benaderd om hen te informeren over verschillende Marokkaanse vrouwen en hun kinderen die vastzitten in Syrië.

De NGO drong er bij de autoriteiten op aan contact op te nemen met de verantwoordelijke partijen in Syrië om de Marokkaanse vrouwen en hun kinderen te repatriëren. Zij benadrukten ook de verantwoordelijkheid van de Marokkaanse staat en dat de gearresteerde vrouwen "doodvonnissen" kunnen krijgen.

© Redactie 2018
marokkaanse
vrouwen
kinderen
syrie
gearresteerd
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi