Beroepsopleiding: De nieuwe banen die gecreëerd gaan worden in Marokko (video)

marokko
0
4 okt '18
Op instructie van Koning Mohammed VI wordt er het een en ander hervormt in de beroepsopleidingen.

Koning Mohammed VI zat maandag 1 oktober een werksessie voor in het Koninklijk Paleis in Rabat gewijd aan de bevordering van de beroepsopleidingen en de aanpassing van deze sector aan nieuwe beroepen die een korte opleiding vereisen. De Koning gaf regeringshoofd El Othmani en de betrokken ministeries drie weken de tijd om met een plan te komen en deze aan hem te presenteren.

De staatssecretaris van Beroepsopleiding, Mohamed El Gherrass, identificeerde gisteren voor de camera van Lefr360 de nieuwe banen die zullen worden gecreëerd als onderdeel van de Koninklijke strategie voor de hervorming van deze sector.

El Gherrass verklaart eerst dat de beroepsopleidingen van deze nieuwe banen op korte termijn zal plaatsvinden, terwijl hij benadrukt dat de aangeboden opleidingen van hoge kwaliteit zullen zijn.

De nieuwe gerichte beroepen betreffen de gezondheids- en paramedische sector (technici, verzorgers, enz.), toerisme (hostessen, jachthavensmedewerkers, havenpersoneel, luchthavenpersoneek, hotelpersoneel) en industrie (fabrieksarbeiders). Hij kondigde ook alvast de oprichting aan (in 2019) van twee centra voor de opleiding van paramedisch personeel, één in Rabat en de andere in Casablanca.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
beroepsopleiding
hervorming
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi