Rutte en May: onacceptabele cyberoperaties

algemeen
0
4 okt '18
Premier Mark Rutte en zijn Britse ambtsgenoot Theresa May hebben in een gezamenlijke verklaring de 'onacceptabele cyberoperaties' van de Russische militaire inlichtingendienst tegen de OPCW veroordeeld.

"Deze poging om toegang te verkrijgen tot de beveiligde systemen van een internationale organisatie, die zich wereldwijd inspant voor de uitbanning van chemische wapens, toont wederom dat de GROe zich niets aantrekt van internationale waarden en de rechtsorde die ons allen beschermt", aldus Rutte en May. "De roekeloze operaties van de GROe variëren van destructieve cyberoperaties tot de inzet van chemische middelen, zoals we hebben gezien in Salisbury."

Volgens de twee bekrachtigt het optreden van donderdag de duidelijke boodschap van de internationale gemeenschap. "Wij zullen de internationale rechtsorde blijven verdedigen en internationale organisaties blijven beschermen."

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken liet zich in vergelijkbare bewoordingen uit als Rutte en May. "Ondermijning van internationale organisaties in ons land door cyberoperaties is onacceptabel", liet hij via Twitter weten. Hij herhaalde dat de Russische vertegenwoordiger in Nederland op het ministerie van Buitenlandse Zaken is ontboden.

© ANP 2018
cyberoperaties
rusland
opcw
mark rutte
theresa may
groe
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi