Algemeen Dagblad: 'de ondergang van het Utrechts mocromiddenveld'

marokko
0
4 okt '18
Het creatieve gehalte wat deze Marokkaanse krachten het middenveld van FC Utrecht brachten staat in schril contract met hoe het er nu aan toe gaat bij de Domstedelingen.

FC Utrecht, een club die van oudsher genoeg Marokkaans talent tot haar recht laat komen in zowel de jeugdopleiding als het eerste elftal, heeft al sinds het begin van deze nieuwe voetbaljaargang te maken met een enorme terugval. Tegenwoordig onder de hoede van Dick Advocaat is de club terug te vinden op een beschamende zestiende plaats in de Eredivisie, en dat terwijl men vorig seizoen afsloot met een keurige vijfde plek. Het Algemeen Dagblad beschrijft het middenveld waar voormalig coach Erik ten Hag ooit de beschikking over had als het magische 'mocromiddenveld', helaas ligt er ook voor de hoofdrolspelers van toen nu weinig sportieve vooruitgang in het verschiet. 

''Ten Hag kreeg zijn spelers met Marokkaan­se roots aan de praat en liet ze excelleren''
AD-journalist Tim Reedijk schrijft onder andere het volgende over de teloorgang op het Utrechtse middenveld: Maar een halfjaar lang konden fans van FC Utrecht genieten van het Marokkaanse middenrif in optima forma: met Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat, Nacer Barazite én Zakaria Labyad. Die laatste werd halverwege het seizoen 2016/2017 opgepikt door FC Utrecht – geheel volgens het clubbeleid om actief te scouten op spelers met ‘een krasje’. Zoals Barazite dat ook was na een mislukt avontuur bij AS Monaco.

Reedijk stelt verder dat Ten Hag, anders dan vele andere collega's in de hoogste Nederlandse voetbalafdeling, in staat was om zijn spelers met Marokkaanse roots aan de praat te krijgen. Het lukte hem om ze te laten excelleren, haalde net datgene bij ze omhoog waar enkelen van hen niet door wisten te slagen bij hun voorgaande werkgevers. 

Klik hier voor het volledige artikel.

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
fc utrech
zakaria labyad
nacer barazite
sofyan amrabat
yassin ayoub
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi