Casablanca: Vrijwilligers ontdoen begraafplaatsen van 'tovenarij' (video)

marokko
20
4 okt '18
Jonge vrijwilligers maken de begraafplaatsen in Casablanca schoon en halen alles weg wat daar niet hoort.

In Marokko worden op begraafplaatsen regelmatig items gevonden die wijzen op rituelen van 'tovenarij' (zwarte magie). Om deze zorgwekkende situatie, die al jarenlang aanhoudt, te verhelpen, besloot een groep jonge vrijwilligers om de begraafplaatsen van Casablanca schoon te vegen.

De groep vrijwilligers, samengesteld uit jonge ambtenaren, advocaten, professoren, bankiers en studenten, maken elk weekend de begraafplaatsen van de economische hoofdstad schoon. Ze ontdoen de begraafplaatsen van alle achterlaten vormen van 'tovernarij', maar schilderen bijvoorbeeld de graven ook weer wit en ruimen afval op.

Onlangs vond de groep, die naar de begraafplaats Sidi Abdeljalil ging, in een week tijd meer dan 80 talismannen. Aan het einde van hun opruimactie gaven de organisatoren van dit prachtige initiatief deze items aan een fqih.

Wat is het risico voor mensen die zich bezighouden met dergelijke praktijken? Mohamed Houssni Idrissi, een advocaat in Casablanca, zei dat de plegers van deze daden strafbaar zijn met een maand tot tien jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 5000 dirham.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
casablanca
begraafplaatsen
tovernarij
schoonmaken
vrijwilligers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi