Spanje maakt zich zorgen over het aantal Marokkaanse asielzoekers

marokko
0
4 okt '18
De 'Europese droom is een leugen en een illusie'.

De Marokkaanse minister van Arbeid en Arbeidsintegratie, Mohamed Yatim, ontving op dinsdag 2 oktober de Spaanse staatssecretaris van Migratiezaken, Maria del Consuelo Rumi Ibanez.

Dit bezoek was een gelegenheid voor de staatssecretaris om Spanje's inzet voor de strijd tegen illegale migratie en mensenhandel te herhalen. Ibanez zei dat Madrid al het mogelijke zal doen om financieel en materieel landen te steunen die onder sterke migratiedruk staan, zoals Marokko.

Volgens de Spaanse krant El Pais heeft de Spaanse ambtenaar haar bezorgdheid uitgesproken over het aantal Marokkaanse asielzoekers in Spanje. "De afgelopen weken hebben we van verschillende Marokkanen verzoeken onvangen voor politiek asiel, wat ons grote zorgen baart omdat Marokkanen geen recht op asiel hebben in Spanje. We weten dat de meeste mensen deze verzoeken doen om hun deportaties uit te stellen."   Ibanez riep Marokko ook op om de Marokkaanse jongeren bewust te maken van "de val van illegale migratie". Ibanez geeft aan dat de "Europese droom een leugen en een illusie is" en dat degenen die voor illegale migratie kiezen "zichzelf in de handen van de maffia zullen vinden".

Van de 33.000 illegale migranten die dit jaar op Spaanse kusten aankwamen, zijn er 6.400 Marokkanen, aldus cijfers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Consuelo Rumí verklaart deze toename in het aantal aankomsten door het feit dat andere routes naar Europa zijn afgesloten.

© Redactie 2018
marokko
spanje
asielzoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi