Mohammedia: Docent van de universiteit vervolgd voor seksuele intimidatie

marokko
2
5 okt '18
De docent wordt door een vrouwelijke studente beschuldigd van seksuele intimidatie.

Beschuldigd door een van zijn studenten wegens seksuele intimidatie, moet een docent van de universiteit van Mohammedia aankomende maandag in de rechtbank van de stad verschijnen. Dit zal een van de eerste zaken zijn voor de Marokkaanse rechtbanken na de inwerkingtreding van wet 103.13, die seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen strafbaar stelt.
Volgens Alyaoum24 had de studente in kwestie een paar weken geleden een klacht tegen haar docent ingediend wegens seksuele intimidatie. Hij werd afgelopen donderdag voor het Openbaar Ministerie gebracht, die besloot hem te vervolgen nadat de resultaten van het onderzoek door de  politie in het voordeel van de studente was.

De situatie van de docent is delicaat, vooral omdat de studente moeder is van drie kinderen en zij zal profiteren van wet 103.13 die op 12 september in werking is getreden.

Volgens dezelfde bron had de docent ook een klacht tegen de studente ingediend wegens smaad, maar dit werd door de rechtbank afgewezen. Sommige studenten getuigen echter van de onschuld van de docent en andere getuigenissen vermelden problemen tussen de studente en de docent.

© Redactie 2018
marokko
mohammedia
seksuele intimidatie
docent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi