Melilla: ontmanteling van mensenhandelnetwerk, 3 Marokkanen gearresteerd

marokko
0
5 okt '18
De illegale migranten werden voor 4500 euro per persoon de grens over gesmokkeld.

De Spaanse Guardia Civil kondigde donderdag 4 oktober de ontmanteling in Melilia aan van een mensenhandelnetwerk. Drie belangrijke leden, alle Marokkanen, werden gearresteerd.

Het mensenhandelnetwerk beloofde sub-Sahara migranten naar Melilia te smokkelen en te verbergen in de dubbele bodem van voertuigen. Om tijdens de passage niet de aandacht van de Spaanse autoriteiten te trekken deden de smokkelaars zich voor als een gezin. De bestuurder van het voertuig werd vergezeld door een vrouw op de bijrijdersstoel en achterin zaten kinderen.

In de afgelopen drie maanden heeft het mensenhandelnetwerk 44 mensen naar Melilia gebracht. Elk van hen heeft 4500 euro betaald. Het mensenhandelnetwerk bestond in totaal uit meer dan 13 mensen, volgens een verklaring van de Guardia Civil.

Volgens de verklaring werden de migranten verborgen in verschrikkelijke situaties en werden ze half naakt vervoerd. Eenmaal in de stad werden de migranten "als goederen"  uit de auto gegooid en vluchtten de smokkelaars snel weg om te voorkomen dat ze werden opgemerkt.

Ze bedreigden migranten ook om hun familie aan te vallen als ze aangifte deden bij de autoriteiten.

© Redactie 2018
marokko
spanje
melilla
ontmanteling
mensenhandelnetwerk
marokkanen
gearresteerd
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi