Oukacha: 36 vrouwen gearresteerd in 3 maanden tijd voor smokkelen drugs

marokko
0
5 okt '18
De vrouwen wilden verschillende soorten drugs de Oukacha-gevangenis binnen smokkelen.

Sinds de voedselmanden voor gevangenen verboden zijn, proberen sommige vrouwen andere manieren te vinden om drugs de gevangenis binnen te smokkelen. In slechts drie maanden tijd werden 36 vrouwen gearresteerd omdat ze drugs in hun geslachtsdelen hadden verstopt.

Deze 36 vrouwen, die tussen juli en september werden gearresteerd, probeerden verschillende soorten drugs zoals chira, cocaïne en psychotrope tabletten de gevangenis binnen te smokkelen. Ze werden na voorgeleiding in detentie geplaats in diezelfde Oukacha-gevangenis, waardoor ze van eenvoudige bezoekers ineens gevangenen werden.

Volgens het dagblad Assabah is het aantal vrouwen dat werd gearresteerd wegens het verbergen van drugs in hun geslachtsdelen, gestegen in de afgelopen drie maanden. Dit heeft de waakzaamheid van de gevangenisbewakers vergroot.

Volgens dezelfde bron is een van de vrouwen de moeder van een gevangene, zij beweerde te leven van de drugshandel van haar zoon in de gevangenis. De vrouwen deden de meest bizarre verstoppogingen om niet te worden opgemerkt. De vrouwen worden geconfronteerd met zware straffen omdat ze zullen worden berecht voor drugsbezit, maar ook voor het proberen ze de gevangenis binnen te smokkelen. 

Wat betreft de rechtmatigheid van het lichamelijk controleren van de vrouwen, specificeert de directeur van de Oukacha-gevangenis van dat deze controle volledig legaal is en in overeenstemming is met de geldende wetten in de gevangenissen van Marokko. Hij wijst erop dat deze vrouwen worden gecontroleerd door werknemers van hetzelfde geslacht, volgens een procedure die hun waardigheid bewaart en plaatsvindt in een speciaal hiervoor gereserveerde en afgelegen plek.

© Redactie 2018
marokko
oukacha
gevangenis
vrouwen
drugs
smokkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi