Het beroep forensisch arts is niet erg gewild in Marokko (video)

marokko
5
6 okt '18
Er is een groot tekort aan artsen die autopsie in Marokko uitvoeren.

Forensische geneeskunde speelt een cruciale rol bij het onderzoeken van de omstandigheden van een overlijden. Het is doorslaggevend in de resultaten van een strafrechtelijk onderzoek. In Marokko trekt dit vak echter weinig kandidaten aan. In totaal zijn er slechts 14 forensische artsten verspreid over het hele nationale grondgebied.

Hicham Benaich, hoofd van de forensische afdeling van het universitaire ziekenhuis Ibn Rochd in Casablanca en voorzitter van de Vereniging van Forensische Geneeskunde, legt in een interview met Lefr360 ​​uit dat de baan zeer slecht wordt betaald. "Terwijl de medische onderzoeker meerdere missies uitvoert, wordt hij zeer slecht betaald. Een autopsie wordt gefactureerd voor 100 dirham, het is belachelijk", betreurt hij.

Hij legt ook uit dat het beroep lijdt onder een juridisch vacuüm dat serieus moet worden gereorganiseerd en hervormd. "De medische onderzoeker moet zijn rechten en zijn plichten kennen".

Hicham Benaich hoopt dat het wetsontwerp betreffende forensische geneeskunde, goedgekeurd in de regeringsraad op 20 september, helpt om meer erkenning te geven aan forensisch wetenschappers.

Let op, in de video is een overleden man te zien, niet voor gevoelige kijkers dus!

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
forensische
geneeskunde
artsen
autopsie
tekort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi