Sahara: VN roept op tot eenjarige verlenging van MINURSO's mandaat

marokko
0
6 okt '18
Antonio Guterres riep de Veiligheidsraad op MINURSO's mandaat met een jaar te verlengen.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft gisteren de Veiligheidsraad opgeroepen om "MINURSO's mandaat met een jaar te verlengen", om de hervatting van de politieke gesprekken begin december in Genève te ondersteunen.

"Ik beveel de Veiligheidsaad aan MINURSO's mandaat met één jaar te verlengen, tot 31 oktober 2019, om mijn afgezant de ruimte en tijd te geven die nodig is om voorwaarden te scheppen waardoor het politieke proces verder kan gaan", schreef hij in het document, gepubliceerd door AFP.

"Ik dring er bij de partijen op aan om te goeder trouw en zonder voorwaarden aan de onderhandelingstafel te komen, op 5 en 6 december in Zwitserland, waarbij de partijen door afgezant Horst Kohler zijn uitgenodigd", voegde hij eraan toe. De laatste onderhandelingsgesprekken tussen Marokko en de Polisario vond plaats in 2012.

De Verenigde Staten lijken een einde te willen maken aan deze missie en hebben in april slechts een verlenging van zes maanden toegestaan. In de Veiligheidsraad is "iedereen ervan overtuigd dat we moeten doorgaan behalve de Amerikanen", zei een diplomaat op voorwaarde van anonimiteit.

© Redactie 2018
marokko
sahara
minurso
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi