Duitsland: sterke toename van uitzettingen naar de Maghreb-landen

marokko
0
10 okt '18
Het aantal uitzettingen van Duitsland naar de Maghreb-landen is sinds 2015 sterk gestegen

Dit is voornamelijk als gevolg van de vooruitgang in biometrische identificaties, blijkt uit een studie die maandag is gepubliceerd.

Het aantal uitzettingen naar Marokko is gestegen van 61 in 2015 naar 634 in 2017, aldus het rapport, onthuld door het populaire dagblad Bild. In de eerste acht maanden van 2018 zijn 476 mensen al naar Marokko gedeporteerd.

De trend is hetzelfde richting Tunesië (17 uitzettingen in 2015, 251 in 2017, 231 in de eerste 8 maanden van dit jaar) en Algerije (57 in 2015, 504 in 2017, 400 in de eerste 8 maanden van dit jaar).

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft maandag deze trend "bevestigd", die door een woordvoerder wordt uitgelegd door "een verbeterde samenwerking met deze landen".

Het door Bild gepubliceerde rapport richt zich in het bijzonder op "de significante vooruitgang bij het identificeren van personen die mogelijk verplicht zijn het land te verlaten".

De drie Noord-Afrikaanse landen hebben nu de mogelijkheid om hun onderdanen te identificeren "op basis van een uitwisseling van biometrische gegevens in elektronische vorm". Dit heeft "geresulteerd in een sterke toename van het aantal identificaties", aldus de studie.

© Redactie 2018
duitsland
stijging
uitzettingen
maghreb
marokko
tunesie
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi