Bijna 100 Sub-Sahara migranten wederom van Tanger naar Tiznit getransporteerd

buitenland
0
10 okt '18
Sub-Sahara migranten in Noord-Marokko worden nog steeds naar het zuiden getransporteerd.
Volgens de Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de Mens (AMDH) zijn er afgelopen zondag bijna honderd sub-Sahara migranten van Tanger naar Tiznit getransporteerd in deplorabele omstandigheden.

In Tanger arresteerden lokale autoriteiten bijna 100 sub-Sahara migranten op zaterdag 6 oktober. Zondag 7 oktober werden deze migranten getransporteerd naar Tiznit. Volgens AMDH zijn deze arrestaties "illegaal", "vernederend" en "zonder gerechtelijke bevelen".

In een publicatie op Facebook meldt AMDH een getuigenis van een migrante die naar Tiznit werd getransporteerd. Zij vertelt over de barre omstandigheden waarin zij en Malinese, Kameroenese en Guinese migranten werden getransporteerd. Zij vertelt dat ze in 36 uur tijd slechts 1 bocadillo (sandwich) te eten kregen.

Sinds afgelopen augustus zijn verschillende migranten gearresteerd en getransporteerd naar het zuiden van Marokko. "Deze operatie is onderdeel van de strijd tegen illegale migratie", vertelde een functionaris, die namens de lokale autoriteiten van Tanger sprak, aan persbureau AFP.
© Redactie 2018
marokko
tanger
tiznit
migranten
getransporteerd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
mounir el hamdaoui
boeing
uitgezet
turkije
dgsn
vtbl
bevroren
pvv
brexit
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten