Tanger: Ontbreken van voetgangersoversteekplaatsen veroorzaakt veel ongevallen (video)

buitenland
2
10 okt '18
De drukke wegen en weinige oversteekplaatsen voor voetgangers zorgen voor veel ongevallen.
Verkeersongevallen volgen elkaar op en lijken een gewoonte te worden in Tanger. Er is gaat geen dag voorbij zonder tientallen slachtoffers, voornamelijk vanwege te hard rijden van automobilisten, maar ook vanwege het ontbreken van voetgangersoversteekplaatsen.

De afwezigheid of de gebrekkige toestand van de voetgangersoversteekplaatsen in Tanger zou een van de oorzaken zijn van het grote aantal ongevallen in deze stad. Burgers roepen op tot meer duidelijke voetgangersoversteekplaatsen waar men de weg over kan steken zonder van de sokken te worden gereden door automobilisten.

Lefr360 interviewde enkele burgers die bevestigen dat er een gebrek is aan voetgangersoversteekplaatsen.

De tweede spreker in de video zegt dat er bijna geen voetgangersoversteekplaatsen zijn, "om over te steken moeten we vaak een heel stuk lopen om bij een zebrapad te komen. Het is gevaarlijk om als voetganger willekeurig ergens de weg over te steken".

Een andere man vertelt dat de meeste ongelukken gebeuren omdat voetgangers geen oversteekplaatsen hebben waardoor ze worden aangereden door auto's die te hard rijden.

"Er zijn veel voetgangers die over willen steken maar de wegen zijn gevaarlijk en daar waar men kan oversteken is het vaak een stuk terug lopen. Wat veel mensen niet willen doen omdat ze dan een grote omweg moeten maken om aan de andere kant van de weg te komen".

Abdesslam Aidouni, vicevoorzitter van de gemeenteraad van Tanger, legt uit dat er een commissie is opgericht om de bewegwijzering te verbeteren en het aantal oversteekplaatsen te verhogen.YouTube link
© Redactie 2018
marokko
tanger
verkeersongevallen
voetgangers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
extreemrechts
moskee
islamofobie
baccalaureaat
eindhoven
pegida
john jorritsma
arrestatie
dgsn
can2019
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech