Sebta: Invoering Marokkaanse militaire dienstplicht zal het aantal migranten verhogen

buitenland
1
11 okt '18
De minderjarigen gaan naar Sebta om aan de militaire dienst te ontsnappen
Volgens de lokale autoriteiten is dit het gevolg van het besluit van de Marokkaanse regering om de militaire dienstplicht weer in te voeren.

Volgens COPE, een van de belangrijkste radiostations van Spanje, zei de minister van Volksgezondheid en Minderjarigen in Sebta, Adela Nieto, dat door de invoering van de militaire dienstplicht in Marokko het aantal migranten zou toenemen en dat zijn stad al "volledig overweldigd" was door de aanwezigheid van ongeveer 400 minderjarigen. De stad heeft de capaciteit om slechts 70 niet-begeleide minderjarige migranten te huisvesten.

Sinds het begin van het jaar is het aantal minderjarigen in de stad met 54% toegenomen en volgens de minister "lijkt alles erop te wijzen dat het zal toenemen vanwege de militaire dienstplicht in Marokko". "We kunnen niet alle kinderen van Afrika en Marokko opvangen", voegde Nieto eraan toe.

De lokale overheid kent een budget van 7 miljoen euro toe aan niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Via een overeenkomst met het Spaanse ministerie van Arbeid ontvangen ze een subsidie ​​van 2,3 miljoen euro, een totaal budget van 10 miljoen euro dus om deze niet-begeleide buitenlandse minderjarigen op te vangen.
© Redactie 2018
marokko
sebta
minderjarigen
migranten
jongeren
militaire
dienstplicht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
moskee
arrestatie
saoedi-arabie
terrorisme
onderwijs
mohamed morsi
morsi
iran
moslimbroederschap
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech