Rabat: Chauffeurs van kleine taxi's vervoeren patiënten elke maandag gratis

marokko
0
11 okt '18
Na het initiatief van taxichauffeurs in Casablanca, volgen nu ook de taxichauffeurs in Rabat.

Chauffeurs van kleine taxi's in Rabat hebben maandag (8 oktober) een humanitair initiatief gelanceerd om het gratis vervoer van behoeftige patiënten te verzekeren die medische hulp nodig hebben of een arts willen raadplegen Dit is hetzelfde initiatief dat in september door taxichauffeurs in Casablanca werd gelanceerd.

In de nabije toekomst "zullen we werken in coördinatie met de chauffeurs van kleine taxi's in andere steden van het Koninkrijk om de reikwijdte van dit initiatief uit te breiden", zei Saifallah Idriss, lid van het organiserend comité van dit initiatief en bestuurder van een kleine taxi, tegen het marokkaanse persbureau MAP.

Er is overeengekomen om het een wekelijkse traditie te maken, en dit "elke maandagmiddag" bij het ziekenhuis Sidi Mohamed Ben Abdellah, met de mogelijkheid om het, afhankelijk van de beschikbare middelen, uit te breiden tot de rest van de ziekenhuizen van de hoofdstad.

Kebira El Miri, een taxichauffeuse, zei dat het initiatief een gelegenheid is om het stereotype te corrigeren dat sommige kleine taxichauffeurs terughoudend zijn om klanten te vervoeren, vooral patiënten. Ze benadrukte ook haar deelname aan dit initiatief omdat een vrouw het vertrouwen van zieke vrouwen versterkt.

Volgens El Miri blijft het aantal chauffeurs dat deelneemt aan het initiatief toenemen, waardoor een groot aantal patiënten hiervan kan profiteren en "een deel van de financiële lasten kan worden verlicht".

© Redactie 2018
marokko
rabat
taxi
gratis
vervoer
ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi