Visueel beperkten houden zaterdag een nationale mars in Rabat

buitenland
0
12 okt '18
Werkloze afgestudeerden met een visuele beperking organiseren zaterdag 13 oktober een nationale mars in Rabat.
Werkloze afgestudeerden met een visuele beperking houden al enige tijd een sit-in op het dak van het gebouw van het ministerie van Familiezalen, Solidariteit, Gelijkheid en Sociale Ontwikkeling. Zij hebben nu aangekondigd een nationale mars te organiseren op zaterdag 13 oktober vanaf 14:00 uur in Rabat om hun eisen te laten horen. 

De groep eist met name dat er wat gedaan wordt aan de werkloosheid van visueel beperkten. Volgens de wet is er een quotum van 7% vastgesteld binnen de openbare dienstverlening, waarbij werkplekken aan mensen met speciale behoeften worden toegekend. Deze wet wordt echter niet toegepast.

Eén van de leden van groep, de 25-jarige Sabir El Haloui uit Tahanaout (Marrakech), viel zondagavond van het dak van het gebouw en overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Dit fatale ongeluk zorgde voor veel opschudding in Marokko. Op social media wijzen internetgebruikers de vinger naar de minister Bassima El Hakkaoui en eisen haar ontslag. El Hakkaoui weigerde de afgelopen tijd de dialoog met de visueel beperkten aan te gaan.

Er is een onderzoek geopend onder toezicht van het parket om de precieze omstandigheden van het fatale ongeluk te bepalen.
© Redactie 2018
marokko
rabat
visueel
beperkten
nationale
mars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
egypte
turkije
moskee
israël
can2019
palestina
saoedi-arabie
syrië
marokkanen
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech