OM eist cel en taakstraffen tegen blokkeerders A7

algemeen
78
12 okt '18
Tegen de 34 blokkeerders van de A7 tijdens de sinterklaasintocht vorig jaar zijn vrijdag cel- en taakstraffen geëist.
Tegen een verdachte die dwang had gebruikt tijdens de blokkade is een half jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist. Voor de meeste verdachten werd een taakstraf van 120 uur gevraagd. Een enkeling die een grotere rol zou hebben gespeeld hoorde 150 uur taakstraf eisen. Wie een kleinere rol speelde hoorde 80 uur eisen.

De blokkeerders wilden vorig jaar een demonstratie tegenhouden van anti-Zwarte Piet-activisten, die onderweg waren naar de intocht in Dokkum. De drie bussen waarin ze zaten werden eerst op de A6 en later op de A7 tot staan gebracht. Daarbij gebruikten de blokkeerders volgens het Openbaar Ministerie (OM) dwang en bedreigden en intimideerden ze de inzittenden.

Eis Jenny D.: taak- en voorwaardelijke celstraf

Tegen het boegbeeld van de blokkade op de A7 tijdens de sinterklaasintocht vorig jaar, de veertigjarige Jenny D., is een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist. Het Openbaar Ministerie neemt het D. kwalijk dat ze anderen heeft aangezet tot strafbare feiten, mensen die nog nooit met justitie in aanraking waren geweest.

Ook het interview dat D. tijdens de intocht gaf voor het lege vak waar de anti-Zwarte Piet-demonstranten nooit waren aangekomen, wordt haar kwalijk genomen. Het OM sprak van minachting. "Ze vierde daar haar triomf", zei de officier van justitie.
© ANP 2018
zwartepiet
blokkeerders
a7
cel
taakstraffen
eis
om
jennyd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
afrika cup
can 2019
teheran
egypte
syrië
geert wilders
pvv
palestina
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech