Eerste gouden medaille voor Marokko tijdens Olympische Jeugdspelen (video)

sport
1
12 okt 19:00
De Marokkaanse Fatima Zahra Abu Fares won de eerste gouden medaille in de geschiedenis van Marokko tijdens de Olympische Jeugdspelen.
Na de zilveren medialle afgelopen dinsdag van Safia Salih (Taekwondo -55 kg), won Fatima-Ezzahra Aboufaras in dezelfde discipline gisteren de gouden medaille in de categorie +63 kg van de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires, Argentinië. Aboufaras versloeg achtereenvolgens de Poolse Koszel Marcelina en Chinese MU Wenzhe alvorens in de finale te winnen van de Iraanse Hemati Kimia (18-16).

Helemaal in de wolken met haar gouden medaille zei de jonge Marokkaanse in een interview met Arryadia: "Ik ben heel blij, ik bied deze medaille aan aan Marokko, aan mijn stad en aan mijn ouders, ik dank het Olympisch Comité en de Federatie die ons alle middelen hebben gegeven om te slagen. Ik wil ook de coach David bedanken, maar vooral mijn Marokkaanse coach Abdenbi Saoudi".

Een video van het interview is hier terug te zien: Klik!

Twintig Marokkaanse atleten concurreren in de Olympische Jeugdspelen in acht evenementen: atletiek (5), Boksen (4), Karate (3), Taekwondo (2), Judo (2), Zwemmen (2), Windsurfen (1)) en Worstelen (1). Georganiseerd onder het thema "Living the Future", brengt de Buenos Aires-editie meer dan 4.000 atleten uit meer dan 200 landen samen, die deelnemen aan 32 sportevenementen.
© Redactie 2018
marokko
gouden
medaille
olympische
jeugdspelen
taekwondo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal ben saddik
glory 62
glory kickboxing
gered
ahoy rotterdam
psv
extreemrechts
raqi
filmopnames
noussair mazraoui
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam