Koning Mohammed VI over de militaire dienstplicht (video)

marokko
125
12 okt '18
Koning Mohammed VI gaf vandaag een toespraak in het parlement.

In zijn toespraak op vrijdag 12 oktober, tijdens de opening van de eerste parlementaire sessie van het wetgevingsjaar, sprak Koning Mohammed VI over de herinvoering van de militaire dienstplicht in Marokko. Eén ding is zeker: het geldt voor alle betrokken Marokkanen, zonder onderscheid.

Voor Koning Mohammed VI heeft de militaire dienstplicht, net als de lopende hervormingen gericht op het onderwijs en beroepsopleiding, een en hetzelfde doel: verbetering van de levensomstandigheden van de burgers in het algemeen en van de jongeren in het bijzonder.

"De militaire dienstplicht versterkt het gevoel van nationale verbondenheid. Het biedt ook training en mogelijkheden voor sociale en professionele integratie om dienstplichtigen in staat te stellen hun vaardigheden, hun gevoel van betrokkenheid en hun verantwoordelijkheid te tonen.

In dit verband moet worden benadrukt dat alle Marokkanen die betrokken zijn bij de militaire dienstplicht, zonder uitzondering, in dit opzicht gelijk zijn, ongeacht hun sociale klasse, hun diploma's en hun opleidingsniveau."

De volledige toespraak is hier terug te zien:

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
toespraak
militaire
dienstplicht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi