Nador: Ontmanteling van crimineel netwerk die illegale migranten uitbuit

marokko
1
15 okt '18
De BNPJ in Marokko heeft zes personen gearresteerd die een migratienetwerk vormden in Nador.

De BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid) en veiligheidstroepen in Nador arresteerden vijf Marokkanen en een Senegalese staatsburger. De zes worden verdacht van het organiseren van ongedocumenteerde migratie, meldt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Na de arrestatie namen veiligheidsdiensten beslag op spullen en apparatuur die werden gebruikt voor de illegale operaties: reddingsvesten, 5 zodiacs, 3 auto's, een GPS, elektronische communicatieapparaten, 104 paspoorten van verschillende nationaliteiten, bankbewijzen en contanten (zowel dirham als euro).

De arrestatie leidde tevens tot het onderscheppen van 19 illegale migranten uit landen ten zuiden van de Sahara, waaronder zeven vrouwen.

Volgens DGSN hebben leden van het criminele netwerk de sub-Sahara migranten ertoe aangezet de zee over te steken om hen vervolgens op zee aan hun lot over te laten in geïmproviseerde en opblaasbare boten. Het netwerk zou dan bij de autoriteiten in Spanje aandringen om de migranten te redden.

Photocredit: 2M.ma

© Redactie 2018
marokko
nador
crimineel
netwerk
illegaal
migranten
ontmanteling
bnpj
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi