Nador: Ontmanteling van crimineel netwerk die illegale migranten uitbuit

buitenland
1
15 okt '18
De BNPJ in Marokko heeft zes personen gearresteerd die een migratienetwerk vormden in Nador.
De BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid) en veiligheidstroepen in Nador arresteerden vijf Marokkanen en een Senegalese staatsburger. De zes worden verdacht van het organiseren van ongedocumenteerde migratie, meldt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Na de arrestatie namen veiligheidsdiensten beslag op spullen en apparatuur die werden gebruikt voor de illegale operaties: reddingsvesten, 5 zodiacs, 3 auto's, een GPS, elektronische communicatieapparaten, 104 paspoorten van verschillende nationaliteiten, bankbewijzen en contanten (zowel dirham als euro).

De arrestatie leidde tevens tot het onderscheppen van 19 illegale migranten uit landen ten zuiden van de Sahara, waaronder zeven vrouwen.

Volgens DGSN hebben leden van het criminele netwerk de sub-Sahara migranten ertoe aangezet de zee over te steken om hen vervolgens op zee aan hun lot over te laten in ge√Įmproviseerde en opblaasbare boten. Het netwerk zou dan bij de autoriteiten in Spanje aandringen om de migranten te redden.

Photocredit: 2M.ma
© Redactie 2018
marokko
nador
crimineel
netwerk
illegaal
migranten
ontmanteling
bnpj
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
amsterdam
turkije
ridouan taghi
mohammedvi
botolapro
moskee
al quds
raja
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso