Marokkaanse koorddanser loopt op een 75-meter hoge kabel in Chili (video)

buitenland
0
15 okt '18
De koorddanser werd door zijn bijzondere prestatie als winnaar gekozen in Santiago

De Marokkaanse koorddanser Mustafa Danguir, bijgenaamd "Danger", liet de toeschouwers in spanning toekijken terwijl hij tussen twee wolkenkrabbers op een koord liep, 75 meter boven de grond/ Hij deed dit in de Chileense hoofdstad Santiago,  voor het presidentiële paleis La Moneda.

Danhuir liep op een smal koord van 65 meter lang, met niets om zich aan vast te houden behalve een paal om zijn evenwicht te bewaren.Een grote mensenmassa omringde het gebied om naar Danhuir te kijken en hem toe te juichen. Danguir, 41 jaar, wordt beschouwd als een van de meest avontuurlijke professionele koorddansers.
In een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP liet Danguir, oorspronkelijk afkomstig uit Tanger, weten dat zijn prestatie hem in staat stelde "de Marokkaanse vlag in Chili te planten" en zijn thuisland te eren.

De twee maanden durende training van Danguir heeft zijn vruchten afgeworpen met de succesvolle uitvoering die kijkers van over de hele wereld zowel shockeerde als verraste. In 2010 brak Danguir een Guinness-wereldrecord toen hij met een motorfiets op een 130 meter hoge staalkabel reed in Benidorm, Spanje.

Danguir heeft in verschillende landen opgetreden en begon zijn carrière in het Spaanse circus, bij Los Muchachos en Los Hermanos Ringling Circus.

YouTube link

© Redactie 2018
marokkaan
koorddanser
danguir
chili
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi